Javasoljuk, hogy az itt található gyakorlatokat ne keverjék más meditációkkal, mert a különböző meditációk hatásmechanizmusa eltérő, kiolthatják egymás hatását.

A viszonylagos csend és a zavaró tényezők kizárása segíti a befelé figyelést, de idővel bármilyen körülmények között képesek lesznek meditálni.

A könnyebb ellazulás érdekében üljenek kényelmesen, mindkét kezüket tenyérrel felfelé pihentessék az ölükben. Vegyenek néhányszor mély levegőt, majd lélegezzenek nyugodt, spontán módon. Használják a megerősítéseket és a kezek elhelyezésének sorrendjét, ahogy azt látják vagy hallják. A megerősítések után próbálják figyelmüket lazán a fejük fölött tartani.

A gyakorlatokban alkalmazott megerősítések segítenek abban, hogy elérjék azt az állapotot, amikor az elme folyamatos zakatolása megszűnik. Ehhez azonban nem szükséges semmiféle erőfeszítés. Teljesen ellazultan, elvárások nélkül végezzék a gyakorlatokat, az erőlködés csak hátráltatja az előrehaladást. Eleinte a meditáció ideje alatt egyre hosszabb lesz a gondolataik közötti szünet időtartama, rendszeres gyakorlással pedig elérhető az az állapot, amikor mindennek tudatában vannak, de a gondolataik felett vannak, gondolatmentesek. Egyénenként eltérő, hogy ez mennyi gyakorlás után következik be.

Személyes tapasztalatunk, hogy az oldalon ismertetett jótékony hatások már azelőtt is jelentkeznek, hogy a teljes gondolatmentességet sikerülne elérni.

A legjobb hatás a reggeli ébredés utáni és az esti lefekvés előtti gyakorlással érhető el, de ha ez nem is megvalósítható, a legfontosabb, hogy rendszeresen meditáljanak.

Javasoljuk, hogy az első 2-3 hét során a 10 perces kezdő meditációt végezzék, majd próbálják ki a többi gyakorlatot is, később érzésük szerint válasszanak gyakorlatot. Természetesen a 10 perces kezdő meditáció a későbbiekben is végezhető.

A szülőknek, nagyszülőknek javasoljuk, hogy végezzék együtt a meditációt gyermekeikkel.

Ritkán előfordulhat, hogy az első néhány alkalommal szomorúságot éreznek, elálmosodnak vagy egyéb érzeteket tapasztalnak. Ez a rendszeres gyakorlás hatására változni fog.

Kérjük, ügyeljenek arra, hogy mentálhigiénés zavarokkal küzdő gyerekek, felnőttek csak orvosuk hozzájárulásával és felügyelete mellett végezzék a gyakorlatokat.